öğrenci belgesi almak isteyenler

|
günlük hayatta ögrenci oldugunuzu ispatlamak otobüslerde sinemalarda ögrenci indirimden yararlanmak istiyorsunuz ama sizin ögrenci oldugunuza birtürlü inanmıyorlar e onlarda haklı bir yönüyle..neyse fazla uzatmıcam

ögrenci belgesi almak isteyen arkadaşlar bulundukları ilcenin halk egitim merkezlerinden başvuru yapabilirler

Görsel Ders anlatım

|
merhaba arkaşlar uzun zamandan sonra tekrardan sizlerle bir site paylaşmak istedim bilgimiyorum açıkögretimlisesinin resmi sitesinde görmüş olabilirsiniz belki görenler beni kınamasın lütfen çünkü yazımı görmeyenler için yazıyorum

site hakkında
site genel olarak anlatım yapan sanal dershane gibi birşey cogu konuyu bulabiliyorsunuz özellikle video kaliteleri çok güzel yani ben begendim kategoriler altında seçim yapabilmeniz ve sitenin hızı şaşırtıcı herkeze tavsiye ederim bir defada olsa görmelisiniz..

sitenin adresi : http://internettv.meb.gov.tr/

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler

Sosyal (Sözel) bölüm okursam ne olurum

|
Merhaba arkadaşlar hangi bölümde okuyacagınızı bilmiyorum ama eger sosyal yani sözel bölüm okursanız matematigi sevmiyorsanız üniversitede hangi bölümü okuyabilirsiniz, hangi meslek dalında iş kurabileceginizi veya çalışabileceginizi elimden geldigince sizlere aktarmak istedim..

Çocuk gelişimi ve egitim ögretmenligi
Bu bölümde çocuk gelişimi bildiginiz anaokulu ögretmenligine tekabül ediyor veya özel bir yerde özel bir egitmen

Din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenligi
Bildigimiz din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmeni olabilirsiniz

Gastronomi
Yemek yapmayı seviyormusunuz hayatımın her döneminde yemek yemek beni mutlu ediyor diyorsanız buyrun sizlere gastronomi bölümü..

Görme engelliler ögretmenligi
Engelliler bizim hayatımız her döneminde her zaman bizlerdendir onlarda nefes alabiliyor duyguları var onları seviyorsanız bu bölüm sizin için mükemmel

Halka ilişkiler ve reklamcılık
Halkla ilişkiler ve reklamcılık gelecegin en iyi mesleklerinden bir tanesi olması görülüyor..

İlahiyat
Dinle ilgilenen bir bilim dalı yanlız en yüksek puan gerektiren bölümlerden birtanesidir..

İşitme engelliler ögretmenligi
Bu bölümü okursanız onların ögretmenleri ve belkide hayatında sevdikleri insanlar arasına gireceksiniz..


Yaygın din ögretimi ve uygulamaları
yaygın din egitimi ve uygulamaları

Zihin engelliler ögretmenligi

-Diger bölümler-

Arkeoloji ve sanat tarihi
Azerbeycan türkçesi ve edebiyatı
Basın ve yayın
Coğrafya
Coğrafya öğretmenligi
Çagdaş türk lehçeleri ve edebiyatları
Dünya dinleri
Gazetecilik
Halk bilim Halkla ilişkiler
Halkla ilişkiler ve reklamcılık (Fakülte)
Halkla ilişkiler ve tanıtım
İletişim
İletişim sanatları
İletişim tasarımı
Kültür yönetimi
Medya ve iletişim
Medya ve iletişim sistemleri
Radyo ve televizyon
Radyo sinema, televizyon
Reklam tasarımı ve iletişimi
Reklamcılık ve halkla ilişkiler
Sanat tarihi
Sanat tarihi ve müzecilik
Sanat yönetimi
Sinema
Sinema ve televizyon
Sosyal bilgiler ögretmenligi
Tarih
Tarih ögretmenligi
Televizyon haberciligi ve programcılıgı
Türk dili edebiyatı
Türk dili edebiyatı öğretmenligi
Türk halk bilimi
Türkçe ögretmenligi

Sümeroloji

başlangıçta asuroloji olarak bilinen, atatürk ün talimatıyla sümer dilinin de inceleme alanına dahil edilmesiyle sümeroloji adını alan bilim dalı. yanlış bilmiyorsam türkiye de sadece ankara üniversitesi dtcf de sümeroloji bölümü bulunuyor ve bu bölümde sümerce, akadca, farklı dönemlerde çivi yazısı ile yazılmış metinler, babil mitolojisi, mezopotamya da hukuk gibi dersler okutulmakta.
Alıntıdır..



Hititoloji

hititoloji anadolu'da bulunmuş ilk yazılı belgelerden hititler'e ait olanlarını okuyup transkripsiyon, tercüme yorumlarını yapmak ve anadolu'nun eskiçağ dönemine ışık tutmak amacı ile kurulmusdu.

24-25 OCAK 2009 SINAV SONUCLARINA GÖRE MEVZUN OLMAYA HAK KAZANMIŞ VEYA MEZUN OLMA DURUMUNDA OLAN ÖĞRENCİLERDEN ÖSS'YE BAŞVURACAKLARIN DİKKATİNE!

|
Artık öss başvurularınız için gerekli olan çıkma belgesi için ankaraya gitmenize kesinlikle gerek yok kalmadı

1. Yeni mezun öğrencilerimiz, diplomalarınız henüz hazırlanma aşamasına olduğundan, ÖSS'ye başvuru ya da diğer işleriniz için bu belge yerine kullanabileceğiniz "Mezun Olduğunuza Dair Yazı"'yi size en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıda(link) verilen belgeyi doldurup Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde onaylatınız.

Mezun belgesi için buraya tıklayınız

2. Henüz mezun olmamış ancak mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimiz ise, "Mezun Olma Durumunda Olduğuna Dair Yazı"'yı en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alabilirler. Aşağıdaki bağlantıda(link) verilen belgeyi doldurup Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde onaylatabilirler.

Mezun olabilir belgesi için buraya tıklayınız

ÖSS formu için gerekli olan okul kodları için burayı tıklayınız.

Kayıt ücretlerini yanlış yatırdık boşamı gitti demeyin

|
kayıt ücretlerini yanlış yatırmış oldugunu düşündügüm arkadaşlar için arkadaşlar için bu yazıyı acik ögretim lisesi resmi sitesinden alıntı yaptım..

Müdürlüğümüze ulaşan dilekçelerden, öğrencilerimizin bazılarının kayıt ücretlerini yatırırken hata yaptıkları tespit edilmiştir. Kayıt ücretini yanlış yatıran öğrencilere yanlış yatırdıkları bu ücretler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığı tarafından geri iade edilmektedir. İade işlemi herhangi bir hesap numarası olmadan öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre Ziraat Bankasına yatırılmaktadır.
Öğrenciler T.C. kimlik numarası ile Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden ücretlerini geri alabileceklerdir.
Örnek: Kayıt yenileme ücreti yatırması gerekirken yeni kayıt ücreti yatıran bir öğrenci, kayıt yenileme döneminde tekrar ücret yatırıp kaydını yenileyecektir. Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenci ekteki dilekçeyi dolduracak, yanlış yatırdığı ücrete ait iki adet dekontun aslını, doğru yatırdığı ücrete ait dekontun bir nüshasını ve nüfus cüzdan fotokopisini dilekçeye ekleyerek, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü,Döner Sermaye saymanlığı,Konya yolu üzeri No:21 06500 Teknikokullar - ANKARA adresine gönderecek, dilekçesini gönderen öğrenci yaklaşık bir ay içerisinde T.C. kimlik numarası ile Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine giderek hatalı yatırmış olduğu ücreti geri alacaktır.

Örnet dilekçeyi görmek için Tıkla.....